16 Ağustos 2010 Pazartesi

Ah Şu Kör Olası Aptal Burjuva Zihniyet

1986'da Enerji Bakanı Cahit
Aral (Radyasyonlu çayı içerken)

 Tarihimizde trajikomik olaylarımız bolca bulunuyor. İlk akla gelenlerden biri Çernobil nükleer faciasından sonraki radyasyonlu çay olayı. Bilimsel araştırmalar sonucu radyasyonlu olduğu  bilinen çayları, demletip basının önünde içen o zamanın Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cahit Aral'ın 'ben içiyorum sizde için' açıklamaları. Dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 'Az radyasyon'dan kimseye bişey gelmez' benzeri sözler.
Şu anda herkesin oturup içi acıyarak güleceği bu olay, siyasetçilerin birbirini suçlayacağı bu düşüncesiz mantık şimdi yapılsa ne düşünürdünüz? Hele Türkiye'den başka bir ülkede olsa. Hele hele küreselleşmenin başkentlerinden birinde yapılsa. Bu basiretsizlik başka yerde yapılamaz diye düşünülür. Bir burjuva siyasetçisi için bile kendini yerinden ettirici, yıllarca alay edilecek bir durum.


 Garip Ama Gerçek
Meksika Körfezinden bir görüntü
 Özgürlükler ülkesi ABD'de kısa bir sire önce dünyanın en büyük felaketlerinden biri meydana gelmişti. Büyük petrol devi BP'nin Meksika körfezindeki dev petrol deposu delindi ve denize dünyadaki canlı ekosistemini değiştirecek kadar petrol döküldü. Aylarca sürdürülen çalışmalar sonucunda daha yeni delik kapatılabildi. Meksika körfezinde hemen hemen hiç bir canlı yaşayamaz durumda.
 Olan kötü olaylar sonucunda doğal olarak bölgedeki turizm azaldı. Bizim cin fikirli ABD'li Cahit Aral'ımız Obama'nın aklına orjinal bir bir fikir geldi: Turizmi canlandırmak için oraya gidip yüzmek, bak burası temiz demek. (Şairlerde de böyle durumlar gerçekleşebilir; bir şairin başka şairin o konuyu yazdığını bilmeden benzer şiiri yazması gibi.)
 ABD Başkanı'nın Cahit Aral'dan haberi varsa daha da sevinmeliyiz, çünkü kendi burjuvazimiz süper güç ülkelere akıl ihraç ediyor. Ama bir farklılık var; Obama kızını da denize sokmuş. Acaba Cahit Aral kızına da o kanserli çaydan içirmiş miydi?
Başkan Obama ve kızı Meksika Körfezi'nde yüzerlerken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder